Sony heeft een stokje gestoken voor het plan van gamesuitgever Bethesda om mod-functionaliteit toe te voegen aan de PlayStation 4-versies van Fallout 4 en Skyrim Special Edition.

De consolefabrikant laat mods "zoals ze zijn bedoeld" niet toe op het platform, maakt Bethesda bekend. Daardoor is het plan om de mod-functionaliteit naar de PlayStation 4 te brengen voorlopig van tafel.

Met mods kunnen gamers zelf aanpassingen doen in een game, om die vervolgens kosteloos met anderen te delen. Mod, kort voor modificaties, komen veel voor bij pc-games.

Bethesda had het plan om mods ook beschikbaar te maken op spelcomputers. Op de Xbox One van Microsoft zijn intussen wel mods te downloaden voor Fallout 4.

Teleurgesteld

Bethesda laat te weten teleurgesteld te zijn in de beslissing van Sony om mods niet toe te staan. "Zeker gezien de tijd en energie die we in dit project hebben gestoken en de tijd die onze fans hebben moeten wachten op mods."

De uitgever zegt nog steeds te proberen een manier te vinden om de mods alsnog op de PlayStation 4 te krijgen. Zolang Sony zelfgemaakte mods weert, zal dat in ieder geval niet gebeuren.