Sony-gamestreamservice PlayStation Now is vanaf woensdag in Nederland beschikbaar. Ook brengt Sony een pc-dongle uit waarmee de PS4-controller aan pc’s kan worden gekoppeld.

PlayStation Now is sinds mei van dit jaar als open bèta beschikbaar, woensdag komt de dienst officieel beschikbaar in Nedderland. Dat meldt Sony.

Gebruikers van de dienst betalen 16,99 euro per maand en kunnen zolang hun abonnement loopt eindeloos de honderden PS3-games in het assortiment van PlayStation Now spelen.

Bovendien komt PlayStation Now beschikbaar voor Windows. Momenteel hebben gebruikers in Nederland een PlayStation 4 nodig om de gamestreamingdienst te gebruiken. Omdat games worden gestreamd, hoeft de pc niet snel te zijn om de dienst te gebruiken.

Controller-dongel

Sony brengt in september ook een speciale dongel uit waarmee gebruikers een PlayStation 4-controller draadloos aan hun pc of Mac kunnen koppelen. Momenteel wordt die controller enkel bedraad ondersteund; koppelen via bluetooth kan wel maar niet alle functies werken dan.

Wanneer gebruikers de controller via de dongel koppelen, worden ook functies als de bewegingssensoren, het touchpad en de koptelefooningang ondersteund.

De controller kan zowel voor PlayStation Now als voor Remote Play worden gebruikt. Bij die laatste functie kunnen speler thuis of elders via internet games op hun eigen PS4 spelen.

Volgens Sony kan de PS4-controller met de dongel ook voor sommige games voor Windows en Mac worden gebruikt, maar het bedrijf garandeert daarbij niets. De dongel krijgt een adviesprijs van 24,99 euro.