Ontwikkelaar League of Legends klaagt makers cheatprogramma aan

De maker van League of Legends, Riot Games, klaagt drie makers van een cheatprogramma voor de mateloos populaire game aan.

De ontwikkelaar claimt dat de drie door het maken van cheatprogramma LeagueSharp "serieuze schade hebben toegebracht aan Riot en de spelgemeenschap van League of Legends". Dat schrijft Ars Technica.

Met LeagueSharp kunnen spelers bijvoorbeeld verborgen informatie over tegenstanders zien, gameplay automatiseren of sneller voorwerpen en ervaringspunten bijeen sprokkelen.

LeagueSharp kost tussen de 15 en 30 dollar per maand en zegt "gemakkelijk en efficiënt" te zijn en "het spel kapot te maken". Riot Games voegt daar aan toe dat het een stuk software is dat is bedoeld voor "een smaldeel van het League of Legends-spelersbestand dat niet op eerlijke wijze wil spelen en een oneerlijk voordeel willen krijgen over mensen die wel eerlijk willen spelen". 

Valsspelers

In de rechtszaak, die bij een hof in de Amerikaanse staat Californië dient, worden drie Duitse hackers verantwoordelijk gehouden voor het ontwikkelen van LeagueSharp. Riot wil een schadevergoeding en restitutie van de gelden die de drie voor hun software hebben ontvangen.

Ook beticht Riot Games de drie Duitsers ervan op regelmatige basis de servers van Riot aan te vallen en valsspelers te adviseren over hoe zij ontdekking kunnen voorkomen. Pogingen om de zaak buiten de rechtszaal om te regelen, waren aan dovemansorgen gericht, aldus Riot.

League of Legends is een gratis te spelen spel dat maandelijks door honderden miljoenen spelers over de hele wereld gespeeld wordt.

Lees meer over:
Tip de redactie