Een vijfde van de Pokémon Go-spelers geeft geld uit in de game. Dat heeft in alleen de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland al een omzet van ruim 268 miljoen dollar opgeleverd in de eerste vijf weken.

Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeker YouGov waar Financial Times over schrijft. Het onderzoek is uitgevoerd in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In de VS en het Verenigd Koninkrijk alleen al zijn er 11 miljoen betalende spelers.

Het leeuwendeel van die spelers besteedt meer dan het minimum van 99 cent. Van de Amerikaanse spelers besteedt rond de 30 procent geld aan Pokémon Go, in Duitsland ligt dat percentage op zo'n 20 procent.

Uit dat onderzoek blijkt ook dat 13 procent van de volwassen bevolking de game heeft gedownload. Daarvan speelde 90 procent het spel na vier weken nog steeds.

Video: Bekijk onze review van Pokémon Go

Review: Verslavende smartphonehype Pokémon Go
Review: Verslavende smartphonehype Pokémon Go

In Pokémon Go moeten spelers in de echte wereld rondlopen om monstertjes te vangen. De game is inmiddels meer dan 100 miljoen keer gedownload en leverde Apple's App Store een recordmaand op.