Pokémon Go krijgt nieuw systeem om nabije Pokémon te vinden

De smartphonegame Pokémon Go is voorzien van een nieuw systeem om nabije Pokémon op te sporen.

Toen de game net uitkwam konden spelers zien hoe ver weg Pokémon ongeveer waren, waardoor ze konden worden opgespoord.

Dat systeem ging echter stuk en werd vervangen door een simpele lijst van dichtstbijzijnde Pokémon. Deze lijst had te kampen met veel bugs, waardoor Pokémon bijvoorbeeld in de lijst bleven staan als ze niet meer in de buurt van de gebruiker waren.

In de nieuwe lijst, die dinsdag met een update voor de game is ingevoerd, is dit probleem opgelost. Ongeveer elke tien seconden wordt de lijst met dichtbijzijnde Pokémon ververst en verdwijnen de wezens die buiten een straal van rond de tweehonderd meter zijn.

Experiment

In de notities bij een update van het spel schrijft ontwikkelaar Niantic dat nog wordt geëxperimenteerd met de zoekfunctie. Sommige gebruikers kunnen daardoor een heel ander systeem te zien krijgen.

Een NeoGAF-gebruiker plaatste screenshots van een systeem waarbij Pokémon Go aanduidt of een monster in de buurt van een bepaalde Pokéstop is. Ook zou op een kaart kunnen worden getoond waar een Pokémon zich ongeveer bevindt.

Ook op Reddit zeggen verschillende gebruikers deze nieuwe interface te zien. Het is onduidelijk of ontwikkelaar Niantic van plan is om dit systeem naar alle gebruikers uit te rollen.

Het experimentele zoeksysteem

Het experimentele zoeksysteem

Gebruikersnaam

Naast het zoeksysteem heeft Niantic dinsdag enkele andere updates doorgevoerd. Zo is het eenmalig mogelijk om van gebruikersnaam te wisselen en is de accubesparingsmodus terug op iOS.

Een bug die ervoor zorgde dat goede worpen met Pokéballs geen extra XP opleverde is opgelost. Daarnaast krijgen gebruikers nu een waarschuwing te zien als ze met hoge snelheid Pokémon Go spelen. Ze moeten dan bevestigen dat zij niet achter het stuur zitten voordat het spel kan worden gebruikt.

Pokémon Go is beschikbaar voor Android en iOS.

Review: Verslavende smartphonehype Pokémon Go

Lees meer over:
Tip de redactie