No Man's Sky krijgt bij lancering al grote update

Hello Games heeft details gegeven over de inhoud van de eerste update van No Man's Sky.

Oprichter Sean Murray van de ontwikkelaar maakte de details bekend in een blogpost. Daarin vertelt hij dat de makers na het afronden van de game zijn teruggekeerd naar de werkvloer om nog een aantal weken aan de game te werken.

In No Man's Sky verkennen spelers een haast oneindig universum met algoritmisch gegenereerde planteten, wezens en begroeiing. De verbeteringen en toevoegingen die Hello Games heeft voorbereid zijn volgens Murray omvangrijk. 

Na de update is de kans om spelers tegen te komen in dat universum een stuk groter, omdat het makkelijker wordt om hen op te zoeken.

Daarnaast zal de game spelers nu dwingen om één van drie verschillende paden door het universum te volgen. Welk pad wordt gekozen zal invloed hebben op het einde van het spel.

Diversiteit

Verder kunnen ruimtestelsels dankzij een nieuw algoritme tien keer zo groot worden als eerder het geval zou zijn. Een nieuw atmosferisch systeem zorgt voor meer variatie in de kleuren van de lucht op verschillende planeten. Ook is er meer diversiteit onder aliens en terreinen die spelers kunnen tegenkomen.

"We zijn al trots op wat we al op disc hebben, maar als we toch de tijd hebben, waarom dan niet doorgaan om de game te updaten?", schrijft Murray over de update.

De update is de "eerste van velen", schrijft Murray, die verwacht dat toekomstige updates gratis zullen blijven. No Man's Sky komt woensdag uit voor PlayStation 4 en verschijnt twee dagen later ook voor pc.

Lees meer over:
Tip de redactie