Gameuitgever Activision Blizzard heeft in het tweede kwartaal van 2016 fors meer omzet behaald.

De omzet in het tweede kwartaal bedroeg 1,57 miljard dollar (1,41 miljard euro), meer dan de helft meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen de omzet 1,04 miljard dollar (934 miljoen euro) bedroeg.

Dat heeft de uitgever voornamelijk te danken aan het grote succes van teamshooter Overwatch en aan kosten naar aanleiding van de overname van Candy Crush-ontwikkelaar King Digital, afgelopen februari voor zes miljard dollar. Ook presteerde de Call of Duty-franchise erg goed.

"Met de geweldig succesvolle lancering van Overwatch, het recordkwartaal van Call of Duty en de voortdurende groei van Candy Crush hebben we het gepresteerd om een recordkwartaal neer te zetten", zei CEO Bobby Kotick.

Daarnaast werd bekend dat Overwatch inmiddels meer dan 15 miljoen spelers heeft. In totaal zorgde de game ervoor dat de Blizzard-tak van het bedrijf nu meer maandelijks actieve spelers dan ooit heeft: 33 miljoen. Blizzard is onder meer bekend van MMORPG World of Warcraft, dat op zijn hoogtepunt 12 miljoen abonnees had.