Telltale heeft een patch uitgebracht voor zijn Batman-game nadat de Steam-pagina werd overspoeld met klachten over de pc-versie van de game.

Veel gebruikers kampten met problemen met de framerate, die zelfs op krachtige pc's rond de 10fps bleef steken. Anderen meldden dat het onmogelijk was om de resolutie van de game op 1080p in te stellen.

"We zijn ervan op de hoogte dat sommige gebruikers problemen ondervinden met Batman - The Telltale Series op Steam", reageert Telltale in een update. De ontwikkelaar denkt de oorzaak voor de problemen gevonden te hebben en heeft een patch uitgebracht.

Volgens Telltale zouden de meeste problemen zijn ontstaan doordat de game draait op een geïntegreerde videokaart in plaats van een afzonderlijke videokaart. De nieuwe patch zou deze problemen moeten oplossen. Ook raadt de ontwikkelaar spelers aan om hun drivers bij te werken, als deze verouderd zijn.

De eerste aflevering van Batman: The Telltale Series is sinds deze week uit voor Playstation 4, Xbox One en pc. Een versie voor Mac komt naar verwachting volgende week uit.