Game-uitgever EA presteerde in het tweede kwartaal van dit jaar beter dan verwacht, volgens het bedrijf vooral dankzij een toename in digitale gameverkopen.

EA draaide in de maanden april, mei en juni van dit jaar een omzet van 682 miljoen dollar (609 miljoen euro), waar beursanalisten 650 miljoen dollar verwacht hadden. Dat meldt EA dinsdag bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers (pdf).

Die omzet bestond met 568 miljoen dollar voor 83 procent uit verkopen van digitale games. Omdat de marge op digitale verkopen voor EA groter is dan op fysieke games, zag de uitgever zijn omzet daarom boven verwachting groeien.

EA verwacht voor het huidige kwartaal een omzet van 915 miljoen dollar (817 miljoen euro).

Games

Volgens EA had de game Star Wars Battlefront in het tweede kwartaal van dit jaar 6,6 miljoen unieke spelers. De verschillende Battlefield-games hadden in totaal 11,5 miljoen unieke spelers in het tweede kwartaal.

Mobiele games Star Wars: Galaxy of Heroes werd volens EA gemiddeld bijna 2,5 uur per dag gespeeld. Abonnementsdienst EA Access, waarbij spelers betalen om onbeperkt een aanbod games te spelen, is volgens EA afgelopen kwartaal meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. EA maakt niet bekend hoeveel gebruikers de dienst in totaal heeft.