​Telltale gaat multiplayer-functies implementeren in hun adventuregames, beginnend met Batman.

De ontwikkelaar noemt de functie Crowd Play en introduceerde het tijdens een presentatie op Comic-Con in San Diego. Met Crowd Play kan het meekijkend publiek invloed uitoefenen op de keuzes die de speler moet maken, door te stemmen op de verschillende keuze-opties en feedback achter te laten.

Crowd Play werd ontwikkeld omdat veel mensen de adventure games van de studio vaak in gezelschap spelen, waarbij omstanders meehelpen bij het maken van beslissingen in de games.

"We zochten een betere manier om dat publiek te betrekken", zegt Job Stauffer van Telltale tegenover Shacknews. "Nu kunnen er twee tot meer dan tweeduizend mensen spelers helpen bij het maken van keuzes."

Duim omhoog

De functie maakt zijn debuut in Telltales aankomende Batman-game, waarvan de eerste aflevering op 2 augustus uitkomt. Bij het activeren van Crowd Play wordt een unieke URL gegenereerd, die omstanders kunnen bezoeken via hun telefoon of ander apparaat.

Wanneer de speler voor een beslissing staat, kan het publiek middels hun telefoon vervolgens stemmen uitbrengen en feedback geven over gemaakte keuzes met duimpjes omhoog of omlaag.

De speler kan zelf bepalen of de meerderheid automatisch bepaalt welke keuze er wordt gemaakt, of dat hij of zij de resultaten enkel als leidraad gebruikt en uiteindelijk zelf de beslissing mag nemen.

De studio kijkt ook naar de mogelijkheid om de functie in de toekomst ook voor streamers te implementeren. Momenteel is dat niet haalbaar door de hoge latency tijdens het streamen.