Het aandeel Nintendo is donderdag opnieuw flink meer waard geworden op de Japanse beurs. Het bedrijf stond aan het einde van de beursdag in Tokio bijna 16 procent in de plus.

Daarmee komt de totale marktwaarde van Nintendo nu op omgerekend rond de 31 miljard euro. Dat is bijna 80 procent meer dan het bedrijf acht dagen geleden waard was, vlak voor de verschijning van Pokémon Go.

De mobiele game heeft wereldwijd tientallen miljoenen spelers verzameld. Onderzoeksbureau SurveyMonkey schat in dat Pokémon Go alleen in de VS al 21 miljoen dagelijkse gebruikers heeft, meer dan alle eerdere mobiele games. Het vorige record zou op naam hebben gestaan van Candy Crush, dat in 2013 rond de 20 miljoen Amerikaanse spelers per dag had.

In de VS is Pokémon Go inmiddels bijna twee keer zo populair als Twitter op smartphones. Volgens SurveyMonkey is er zelfs een kans dat de game - die gebruikmaakt van kaartgegevens uit Google Maps - groter wordt dan Google Maps zelf.

Inkomsten

Pokémon Go wordt niet ontwikkeld door Nintendo zelf, maar door de voormalige Google-dochter Niantic. Nintendo heeft geïnvesteerd in Niantic, en is ook mede-eigenaar van The Pokémon Company, het bedrijf dat de virtuele monsters uitbaat. Het is onduidelijk welk percentage van de inkomsten uit Pokémon Go uiteindelijk naar de bankrekening van Nintendo vloeit.

Het spel is officieel alleen nog beschikbaar in Australië, Nieuw-Zeeland, de VS en Duitsland. Buiten die landen hebben veel mensen het spel via een omweg alsnog gedownload.

Bekijk onze videoreview van Pokémon Go:

Review: Verslavende smartphonehype Pokémon Go
Review: Verslavende smartphonehype Pokémon Go