In de jacht op Pokémon zijn meerdere mensen op en bij het spoor gaan lopen. Bij Hattem heeft de politie maandagavond twee mensen van de rails gehaald. 

Tussen Delft en Schiedam moesten treinen langzamer gaan rijden.

ProRail heeft contact gehad met Nintendo en wil dat de makers de Pokémon weghouden uit de buurt van de spoorlijnen. ''Je moet er toch niet aan denken dat speurneuzen onder de trein komen. Laat het spelletje niet het einde van je leven worden'', zegt een woordvoerder.

Nintendo en The Pokémon Company hebben volgens ProRail "de plicht en de verantwoordelijkheid dat iedereen het spelletje leuk en gevarenvrij moet kunnen spelen".

Nintendo is aandeelhouder in Niantic, dat Pokémon Go ontwikkelde.

Echte wereld

In Pokémon Go trekken spelers er in de echte wereld op uit om monsters te vangen. Zo kunnen gamers bijvoorbeeld naar het strand voor een watermonster of naar het bos voor een grastype-Pokémon.

De game werd in korte tijd zeer succesvol. Het spel steeg naar de top van de App Store-ranglijsten en haalt in de Verenigde Staten volgens analisten 1,6 miljoen dollar per dag aan omzet op. Het aandeel van Nintendo steeg door het succes met ruim 50 procent in drie dagen tijd.

In Nederland is de game officieel nog niet beschikbaar, maar kan hij wel via een omweg worden geïnstalleerd. Zo is het op Android mogelijk om een APK-bestand te installeren en kunnen spelers op iOS een buitenlandse App Store-account aanmaken.

Review: Verslavende smartphonehype Pokémon Go
Review: Verslavende smartphonehype Pokémon Go