Evolve voor pc verder als free-to-play-game

Shooter Evolve kost voortaan geen geld meer, maar is voor pc-gamers gratis te spelen. In de game nemen teams het op tegen één groot monster, die ook door een gamer wordt bestuurd.

Iedereen die Evolve eerder heeft gekocht heeft voor de pc, krijgt de Founder-status, en behoudt daarmee alle aangeschafte dlc en ontvangt "cadeaus, beloningen en speciale toegang" zolang de shooter actief wordt bijgehouden door de ontwikkelaar, meldt Turtle Rock.

De ontwikkelaar is van plan de game "flink op de schop te nemen". Ondertussen wordt de status van de game op pc als bèta aangeduid. De klassen, levels en de interface worden aangepast. Daarnaast is het de bedoeling dat de game beter gaat draaien en kortere laadtijden krijgt.

Evolve verscheen in 2015 voor de pc en spelcomputers, maar was geen groot verkoopsucces. "Toen Evolve lanceerde was de ontvangst niet wat we ervan verwachtten", aldus de ontwikkelaar. "Natuurlijk waren er wat goede recensies. Maar er waren ook negatieve recensies. Er was enthousiasme, maar ook teleurstelling - voor spelers en voor ons."

Lees meer over:
Tip de redactie