Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Mario

Nintendo bezorgd over gezondheidsrisico's virtual reality

Nintendo houdt zich bezig met virtual reality, maar is bezorgd over de implicaties van lange speelsessies met een vr-bril.

Dat meldt Nintendo's Shigeru Miyamoto tijdens een gesprek met aandeelhouders, aldus Twitter-gebruikers.

Het Japanse bedrijf verwachtte een grote aanwezigheid van vr tijdens E3, maar kreeg niet de indruk dat de technologie daadwerkelijk zo populair is. Hoewel Nintendo vooralsnog geen plannen omtrent virtual reality heeft aangekondigd, bezit het bedrijf wel de basistechnologie.

Het grote struikelblok zijn langere speelsessies in virtual reality, aldus Miyamoto. Volgens hem staat veiligheid hoog in het vaandel bij Nintendo en wil het bedrijf een product uitbrengen dat ook veilig is voor kinderen.

Momenteel wordt het gebruik van virtualrealityheadsets door kinderen afgeraden door bedrijven die deze headsets produceren. PlayStation VR, de virtualrealitybril van Sony, is bijvoorbeeld niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Ook HTC en Oculus raden het gebruik van hun headsets door kinderen af.

Nintendo werkt momenteel aan een nieuwe console met de codenaam NX. Volgens Miyamoto maakt de console gebruik van een "uniek idee", waardoor het apparaat nog niet onthuld kan worden. De NX moet in maart 2017 uitkomen.


Lees meer over:

NintendoVirtual reality

Aanbevolen artikelen