Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
civilization V

Strategiegame Civilization krijgt uitvoering voor op scholen

Strategiegame Civilization V krijgt een uitvoering voor op school. Middelbare scholieren in de Verenigde Staten kunnen volgend jaar spelenderwijs leren over onder meer geschiedenis.
Door NU.nl

De educatie-versie van het spel wordt CivilizationEDU gedoopt, schrijft uitgever Take-Two Interactive. In Civilization geleiden spelers een zelfgekozen natie van de steentijd naar de toekomst, ondertussen keuzes makend op gebieden van wetenschap tot oorlogsvoering.

De bedoeling is dat spelers door die beslissingen te maken "de kans krijgen om kritisch te leren denken, historische gebeurtenissen in context te zien, de gevolgen van hun economische en technologische beslissingen te overdenken en te experimenteren met de samenhang tussen militaire, politieke en sociaal-economische ontwikkelingen", schrijft de uitgever.

Take-Two en ontwikkelaar Firaxis werken daarvoor samen met GlassLab, een bedrijf dat educatieve games ontwikkelt. GlassLab gaat Civilization V aanpassen zodat docenten statistieken over het presteren van hun leerlingen kunnen bijhouden. Ook komen er mogelijkheden voor leerplannen binnen de game en uitlegvideos.

Het is nog niet duidelijk of CivilizationEDU ook naar Nederland komt. Civilization V wordt op 21 oktober opgevolgd door Civilization VI.

Bekijk hier de aankondigingstrailer van Civilization 6:

Beeld uit video: Bekijk hier de aankondigingstrailer van Civilization 6:
Afspelen knop

Bekijk hier de aankondigingstrailer van Civilization 6:

Bekijk hier de aankondigingstrailer van Civilization 6:

Aanbevolen artikelen