Bungie wilt het werktempo verhogen en sneller content uitbrengen voor Destiny om te voldoen aan de hoge vraag naar nieuwe content vanuit de community. 

Dat zegt creatief directeur Chris Barrett tegen Eurogamer. Sinds de release van de game in 2014 is Destiny meerdere keren uitgebreid met nieuwe dlc en binnenkort verschijnt de Rise of Iron-uitbreiding. Volgens Barrett is de vraag bijna niet bij te houden; fans willen meer content op een hoger tempo.

"We doen ons best om beter te worden," zegt Barrett. "We bouwen tools om content sneller uit te brengen en focussen op wat de beste en meest imponeerde ervaringen zijn voor spelers. Gaandeweg leren we een hoop. Ik denk dat we beter aan het worden zijn met het bouwen aan Destiny en het sneller uitbrengen van content."

Veel fans hoopten op een volledig nieuw deel in de Destiny-serie en waren teleurgesteld toen bleek dat Destiny zijn derde jaar ingaat met wederom een nieuwe uitbreiding.

Met Rise of Iron voegt Bungie een nieuwe raid toe aan de game - de eerste sinds een jaar. Daarnaast kunnen spelers aan de slag met een nieuwe verhaallijn dat plaatsvindt in een nieuw gebied op Aarde genaamd de Plaguelands.

Community

Op de vraag of dat genoeg gaat zijn reageert Barrett: "We gaan spelers zoveel mogelijk geven als we kunnen. We zullen uiteindelijk zien hoe de community reageert. We hebben vorige week een grote test gehad in de studio en de feedback klonk positief, iedereen vond de nieuwe content tof."

Rise of Iron verschijnt op 20 september voor Destiny op Playstation 4 en Xbox One. In tegenstelling tot vorige dlc, komt de nieuwe uitbreiding niet op Xbox 360 en Playstation 3 uit.