Blizzard-onlinedienst Battle.net en de online game Overwatch hadden te kampen met connectieproblemen. Een lid van hackersgroep Lizard Squad claimt verantwoordelijkheid.

Blizzard zegt de connectieproblemen van onder meer de populaire game Overwatch te onderzoeken. Spelers van de game worden tijdens het spelen offline gehaald, hebben te kampen met trage verbindingen of komen het spel niet eens in.

Ook zijn er problemen met Battle.net, de onlinedienst waarmee spelers inloggen op games van Bizzard. De gameontwikkelaar noemt geen oorzaak, en verwijst niet naar een mogelijke DDoS-aanval.

Een lid van hackersgroep Lizard Squad claimt op Twitter echter verantwoordelijkheid voor de connectieverstoring. De persoon speelt maandagochtend toe op het voorbereiden van zo’n aanval, en retweet later het servicebericht van Blizzard.

PlayStation Network en Xbox Live

Hackersgroep Lizard Squad haalde met grote DDoS-aanvallen eerder al succesvol de online netwerken van PlayStation en Xbox offline, waarvoor één van de daders een voorwaardelijke celstraf kreeg opgelegd. In april van dit jaar was Blizzard ook al het doelwit van de hackersgroep.

Bij een DDoS-aanval wordt een server overspoeld met nep-aanvragen, waardoor die overbelast raakt en niet meer werkt. Overwatch verscheen eind mei en groeide in zo’n drie weken naar 10 miljoen spelers.