Nintendo onthult actie-rpg Ever Oasis voor 3DS

Nintendo heeft tijdens een een E3-livestream een nieuwe actie-rpg onthuld met de naam Ever Oasis.

De game is in ontwikkeling bij de Japanse studio Grezzo. Koichi Ishii, ontwerper en president van Grezzo, werkt aan de game en is onder andere bekend van zijn werk voor de Mana- en Final Fantasy-serie. 

In Ever Oasis besturen spelers een mannelijk of vrouwelijk personage genaamd Tethu. Tethu is de leider van een oase in de woestijn en onderhoudt deze oase. De wereld in Ever Oasis is overgenomen door een duistere kracht genaamd Chaos en deze kracht verandert onschuldige wezens in agressieve en gemene vijanden.

Video: Trailer Ever Oasis

Spelers vormen een team om mee te vechten door verschillende personages aan het team toe te voegen. Elk van deze personages heeft zijn of haar eigen krachten, die zowel in gevechten als in ontdekkingstochten moeten worden gebruikt. Spelers kunnen alle personages binnen het team besturen door te wisselen. De game bestaat uit diverse kerkers met eindbazen en puzzels.

Daarnaast moet in Ever Oasis een goedlopende oase worden opgebouwd. Dit gebeurt door onder andere Bloom Booths te plaatsen – dit zijn winkels waar producten worden verkocht.

Een releasedatum voor Ever Oasis is nog niet bekend.

Lees meer over:
Tip de redactie