Xbox One ondersteunt muis en toetsenbord binnen 'maanden'

Xbox One-gebruikers kunnen op korte termijn gebruik maken van muis en toetsenbord op hun consoles. Microsoft hoopt exclusieve pc-games naar console te krijgen.

De mogelijkheid om de Xbox One met toetsenbord en muis te bedienen wordt binnen een paar maanden toegevoegd, zegt Xbox-hoofd Phil Spencerin gesprek met PCGamesN.

"Wanneer we muis en toetsenbord mogelijk maken op consoles wordt het interessant om te zien of ontwikkelaars van pc-games hun games naar consoles gaan brengen", aldus Spencer. "Het idee achter Play Anywhere maakt het misschien nog interessanter voor ze."

Spencer werd ook gevraagd wanneer de ondersteuning voor muis en toetsenbord naar Xbox One komt. "Om eerlijk te zijn werken keyboards met onze dev kits, maar ondersteuning voor muizen is iets verder weg", zegt Spencer. "Ik zeg dit omdat ik weet dat het niet jaren gaat duren, eerder maanden, maar we hebben nog geen vaste datum."

Twee jaar geleden verschenen de eerste geruchten over het gebruik van muis en toetsenbord op Xbox One. Tijdens de huidige E3 heeft Microsoft aangekondigd Xbox One en pc's met Windows 10 meer met elkaar te verbinden via Xbox Play Anywhere. Hiermee kunnen gekochte games gratis op het andere platform worden gespeeld en kan gemaakte progressie worden meegenomen.

Lees meer over:
Tip de redactie