'Games op PlayStation Neo zijn veel mooier'

PlayStation-CEO Andrew House zegt dat games een stuk mooier zijn op de PlayStation Neo, een krachtigere versie van de PlayStation 4.  

House zegt dat in gesprek met de BBC.

Over de PlayStation Neo gaan al ruime tijd allerlei geruchten. Zo zou het systeem een stuk krachtiger zijn dan de huidige PlayStation 4 en kunnen games in 4K-resolutie afgespeeld worden. Andrew House gaf de komst van de spelcomputer onlangs al toe, maar liet details achterwege.

"Om duidelijk te zijn, de verbeterde PlayStation 4 waar we aan werken, met codenaam Neo, moet de huidige line-up complementeren, niet vervangen", zegt House nu. "Wellicht is het een kans om afstand te doen van de statische console die hetzelfde blijft voor een periode van zes, zeven, acht jaar. En misschien kunnen we, naast de huidige PlayStation 4, nog iets extra bieden. In het bijzonder, en ik moet dit onderstrepen, op grafisch gebied. Games zullen in feite een stuk mooier zijn dan ze voorheen zijn geweest."

Geen vervanging

Sony is duidelijk in zijn communicatie dat de PlayStation Neo geen vervanging voor de PlayStation 4 moet worden.  "Met deze aanloop naar een high-end PlayStation 4 gaan we de gebruikersbasis niet splitsen", zegt PlayStation-directeur Shawn Layden in een interview met TIME. "Er komt geen wel-niet-situatie. Er gaat maar één game de verkoop in en die is afspeelbaar op beide consoles. Je hebt dezelfde ervaring, maar één ervan is op een hogere resolutie met verbeterde graphics, maar de rest is precies zoals je gewend bent."

Tegen alle verwachtingen in besloot Sony om de PlayStation Neo niet te tonen tijdens hun persconferentie op gamebeurs E3, die deze week plaatsvindt. Vlak voor E3 gaf Andrew House aan dat het bedrijf de juiste gelegenheid zoekt om het systeem te onthullen.

Lees meer over:
Tip de redactie