Ubisoft introduceert Star Trek: Bridge Crew voor VR-brillen

Ubisoft werkt aan een Star Trek-titel voor VR-brillen met de naam Star Trek: Bridge Crew. 

De game wordt maandagavond getoond tijdens een persconferentie van Ubisoft op de gamebeurs E3, maar is al voor die tijd onthuld door ABC News.

De virtualrealitygame wordt ontwikkeld door Red Storm Entertainment en geeft spelers de mogelijkheid in de huid te kruipen van bemanningsleden van het schip Aegis. 

De VR-ervaring wordt door vier spelers gespeeld. Zij kunnen kiezen uit vier verschillende rollen, namelijk kapitein, tactische officier, ingenieur of helm officier. In Bridge Crew maken spelers gebruik van de VR-controllers en moeten zij onder andere objecten scannen en torpedo’s afvuren.

Knopjes

"In eerste instantie denken mensen dat je alleen maar op knopjes drukt en dat is stom," zegt David Votypka, de senior creative director van Red Storm. Volgens hem is de functie van de knoppen die spelers indrukken wat het interessant maakt. "Je zit in een ruimteschip van de Federation en drukt met een knop een schild omhoog of vuurt torpedo’s af. Dat is een geweldige ervaring, zeker als je het in virtual reality speelt met vrienden."

De VR-ervaring bestaat uit verschillende missies, waarin alle spelers met elkaar moeten samenwerken. Het gaat dan niet alleen om willekeurige schietmissies, maar ook om verhalende missies. “Het spel draait meer om hoe jij en jouw crew bepaalde situaties aanpakken. Er is niet een juist antwoord.”

Bridge Crew wordt deze herfst uitgegeven voor Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR. Tijdens de Ubisoft-persconferentie worden meer details van Bridge Crew getoond en zijn Star Trek-acteurs Karl Urban, Jeri Ryan en LeVar Burton te zien in een promotievideo voor de vr-game.

Lees meer over:
Tip de redactie