Uitgevers passen presentatie games aan na aanslag Orlando

Game-uitgevers die deze week op de gamebeurs E3 in Los Angeles hun nieuwste games tonen, hebben een aantal aanpassingen aan de presentatie gedaan vanwege de aanslag in Orlando zondagavond.

Makers van actiegames waarin schieten centraal staat, hebben de manier waarop ze de games laten zien aangepast. Dat zegt organisator Mike Gallagher van de E3 maandag tegen Ars Technica.

Bij de schietpartij in een homoclub in Orlando kwamen zondag 50 mensen om het leven. IS heeft de aanslag opgeëist, al is nog niet duidelijk of de schutter door de terreurbeweging is aangestuurd.

"Ik denk dat we nu erg bezig zijn met het bevatten van wat er gisteravond gebeurd is", zegt Gallagher. "Dat is zowel een persoonlijke als een bedrijfsbrede ervaring."

Voorzichtig

"Ik weet dat er door uitgevers stappen worden genomen om voorzichtig te zijn vanwege de nationale gemoedstoestand." Een aantal uitgevers heeft bijvoorbeeld slagzinnen aangepast en Twitter-hashtags in de ban gedaan. Gallagher wilde niet vertellen over welke uitgevers of games het ging.

Lees meer over:
E3
Tip de redactie