Sony-directeur bevestigt komst krachtigere PlayStation 4

Sony Interactive Entertainment-CEO Andrew House heeft bevestigd dat het bedrijf aan een krachtigere versie van spelcomputer PlayStation 4 werkt.

De geruchten daarover werden de afgelopen maanden steeds sterker, maar officiële bevestiging was er nog niet. In een vraaggesprek met de Financial Times laat House weten dat de nieuwe PlayStation 4 de codenaam Neo heeft, de 4K-resolutie ondersteunt en rijkere graphics weer kan geven.

Het is niet de bedoeling dat de PS4 Neo de gewone PS4 gaat vervangen, maar dat de twee consoles naast elkaar bestaan. "Alle games zullen op de gewone PS4 te spelen zijn en we verwachten dat de overgrote meerderheid van de spellen ook op de PS4 Neo te spelen zijn", vertelt House.

De PlayStation 4 Neo is volgende week niet op gamebeurs E3 te zien. "We willen ons ervan verzekeren dat we genoeg hebben om te laten zien wat hij allemaal kan", aldus House.

Het apparaat zal duurder worden dan de gewone PS4, die momenteel voor rond de 350 euro over de toonbank gaat. House heeft niet gezegd wanneer de PS4 Neo uitgebracht wordt

Eerdere geruchten wezen op een lanceerdatum tussen juni en oktober, maar aangezien het apparaat nu nog niet aan het publiek kan worden getoond, is onduidelijk of dat wordt gehaald.

Tip de redactie