Vivendi neemt Gameloft over en richt zich op Ubisoft

Het Franse concern Vivendi is nu de grootste aandeelhouder in Gameloft, een uitgever voor mobiele games en zusterbedrijf van Ubisoft. 

De CEO van Gameloft, Michel Guillemot, gaat naar verhoor het bedrijf verlaten om een vijandige overname van Vivendi op Ubisoft te helpen voorkomen.

Vivendi kocht een paar maanden geleden dertig procent van de aandelen van Gameloft. Om meer aandelen in handen te krijgen, bood het concern aan om andere aandeelhouders meer te betalen dan hun aandelen waard zijn.

Inmiddels is dit gelukt en heeft Vivendi de controle over de uitgever van onder andere Asphalt en Modern Combat. 

Alle medewerkers van Gameloft hebben een brief van Vivendi ontvangen die de overname toelicht: "Jullie werken voor één van de meest befaamde en creatieve bedrijven in de wereld dat zich richt op de markt voor mobiele games. We zijn overtuigd dat Gameloft, met de hulp van Vivendi, nog ambitieuzer kan zijn om te groeien." 

Toewijding

De brief gaat verder met concrete gebieden waar Vivendi ondersteuning wilt bieden: "In een snelgroeiende markt heeft jullie bedrijf industriële en financiële hulp nodig om te kunnen ontwikkelen. Jullie kunnen rekenen op onze volledige ondersteuning en toewijding."

Vivendi noemt verder dat ze nieuwe franchises willen opzetten, grotere community's willen trekken en de distributiekanalen willen samenvoegen.

Guillemot

Volgens Bloomberg is Gameloft's CEO Michel Guillemot van plan afstand te doen van zijn positie. Hij zou volgens de bronnen gaan werken bij Ubisoft, waar hij zijn broer Yves Guillemot gaat steunen om een vergelijkbare overname van Vivendi op Ubisoft te voorkomen.

Op het moment van schrijven heeft Vivendi al bijna achttien procent van de aandelen van Ubisoft in handen, terwijl beide broers vijftien procent in handen hebben. Door nieuwe investeerders aan te trekken en bestaande aandeelhouders te vragen om niet te verkopen aan Vivendi, hopen zij Ubisoft onafhankelijk te houden.

Lees meer over:
Tip de redactie