Microsoft kondigt op de entertainmentbeurs E3 in de zomer van dit jaar twee streamingapparaten aan onder de titel Xbox. Ook zou de softwarefabrikant werken aan een krachtigere Xbox One en een nieuwe generatie Xbox-systemen met virtual reality-mogelijkheden.

Dat zegt auteur Brad Sams, die beweert interne documenten te hebben waarin die informatie staat. Volgens Sams gaat Microsoft tijdens de aankomende E3 drie nieuwe systemen introduceren.

Ook de websites Kotaku en Polygon melden op basis van eigen bronnen dat er verschillende nieuwe Xbox-apparaten zullen verschijnen.

Het streamingapparaat zou een kleine dongel zijn, vergelijkbaar met een Chromecast, waarmee video's naar een tv gestuurd kunnen worden. Dat systeem moet rond de 100 dollar gaan kosten.

Hiernaast zou Microsoft een iets groter apparaat aankondigen waarmee naast streaming ook kleinschalige games kunnen worden gespeeld. Deze Xbox moet iets kleiner zijn dan een broodtrommel en vergelijkbaar zijn met een Apple TV. Dit apparaat zou tussen de 150 en 175 dollar gaan kosten.

Xbox 1.5

Hiernaast noemt hij een Xbox 1.5 waarmee het mogelijk is om 4K-video af te spelen. Sams vermoedt niet dat het mogelijk wordt om games in 4K af te spelen en meldt dat hij dit gerucht niet kan bevestigen.

Het apparaat lijkt vergelijkbaar te zijn met de eerdere uitgelekte PlayStation 4 Neo. Kotaku meldt dat deze console 2TB opslagruimte bevat.

Krachtiger Xbox

Een nieuwe versie van Xbox wordt volgens Sams in de lente van 2017 aangekondigd. Dit nieuwe apparaat moet een nieuwe architectuur bevatten en wellicht de mogelijkheid hebben om virtual reality-games af te spelen.

Kotaku voegt hieraan toe dat het apparaat een betere videokaart heeft en dat Microsoft graag een partnerschap wil vastleggen met Oculus, om de virtualrealitybril Rift te ondersteunen. Deze console heeft intern de naam Scorpio.