'Nieuwe krachtigere PlayStation 4 komt tussen juni en oktober'

De nieuwe en krachtigere PlayStation 4 waar Sony aan zou werken, komt mogelijk ergens tussen juni en oktober van dit jaar. Innelec Multimedia, een Franse distributeur voor onder andere Microsoft, Nintendo en Sony heeft dat in een persbericht laten vallen.

Het bericht ging over de jaarcijfers van het afgelopen fiscale jaar van de distributeur. De PlayStation Neo 4K, zoals het apparaat genoemd wordt, en PlayStation VR werden daarbij in de voorspellingen voor het volgende boekjaar opgenomen.

"Het eerste semester van het lopende jaar voor 2016 en 2017 staat in het teken van de videogame-industrie, met de komst van de PlayStation Neo 4K, een evolutie van Sony's PlayStation 4-console met nieuwe features, en de release van de virtualrealityheadset PlayStation VR in oktober 2016", aldus het persbericht.

Dat zou betekenen dat de PlayStation Neo tussen juni en oktober uitkomt. Sony heeft het bestaan van de verbeterde PlayStation 4 nog niet bevestigd, maar de geruchten rondom de console worden steeds hardnekkiger. Een officiële aankondiging wordt in juni op gamebeurs E3 verwacht.

De nieuwe versie van de PlayStation 4 moet meer grafische rekenkracht bevatten en de mogelijkheid om games in 4K-resolutie te kunnen afspelen.

Lees meer over:
Tip de redactie