Kingdom Hearts 3 en Final Fantasy 7-remake komen na maart 2017

Square-Enix heeft in een presentatie voor aandeelhouders getoond welke titels de uitgever in het volgende fiscale jaar uitbrengt. In die lijst ontbraken Kingdom Hearts 3 en Final Fantasy 7: Remake. 

Het betekent dat de games voor het volgende fiscale jaar gepland zijn, dat in april 2017 begint.

In dezelfde presentatie werd wel bevestigd dat onder andere Final Fantasy 15, Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue en de PlayStation 4-versie van Rise of the Tomb Raider dit fiscale jaar nog uitkomen. Die loopt 31 maart 2017 af. Van Final Fantasy 15 is al bekend dat deze op 30 september uitkomt.

Een opvallend detail is dat NieR: Automata nergens te bekennen is op de lijst. Deze titel werd eerder bevestigd voor een release in 2016, maar onlangs verdween die aanduiding op de site van de game. Door het ontbreken van de titel in de presentatie zou een uitstel bevestigd kunnen zijn, maar het is ook mogelijk dat Square-Enix de titel niet groot genoeg achtte voor de presentatie.

Kingdom Hearts 3 werd drie jaar geleden aangekondigd op de E3. Final Fantasy 7: Remake werd vorig jaar voor het eerst getoond. Het volledige overzicht van Square-Enix-games die voor april 2017 verschijnen is hieronder te bekijken.

Tip de redactie