Titanfall-ontwikkelaar Respawn Entertainment werkt aan een third person actie-adventure met uitgever Electronic Arts en Lucasfilm.

Dat werd op woensdag aangekondigd. "Het hele bedrijf begon te juichen toen we aankondigden dat dit ons nieuwe project wordt", aldus designer Stig Asmussen. Hij belooft dat het team voorzichtig om zal gaan met de Star Wars-franchise.

Het is nog niet bekend op welke platformen de game verschijnt of wanneer hij uit moet komen, al lijken Xbox One, PlayStation 4 en pc logische keuzes. Volgens Asmussen heeft Respawn een "klein, maar enorm getalenteerd team" samengesteld. Het bedrijf is ook op zoek naar nieuwe werknemers, waarbij gevraagd wordt naar ervaring in Unreal Engine 4.

Respawn werkt ook aan een vervolg op Titanfall, dat voor april 2017 uit moet komen op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Op E3 in juni wordt de game waarschijnlijk onthuld.

EA werkt nog aan meer Star Wars-games. Vorig jaar bracht EA-studio DICE de game Star Wars: Battlefront uit, en Visceral Games maakt samen met Amy Hennig, bekend van Naughty Dog, een Star Wars-game. BioWare blijft de MMORPG Star Wars: The Old Republic ook van updates voorzien.