Volgens diverse bronnen gaat Microsoft een nieuwe versie van de Xbox One en een nieuwe controller voor de console onthullen op E3 in juni.

Eerder gingen er al geruchten over nieuwe versies van de PlayStation 4 en Xbox One, die dezelfde games als de huidige versies van de consoles afspelen, maar dan met betere prestaties. Nu claimt de technologiewebsite Thurrott dat Microsoft de nieuwe versie van Xbox One, samen met een nieuwe controller, op gamebeurs E3 gaat tonen.

Er is onduidelijkheid of het om een krachtigere versie van de Xbox One gaat, of simpelweg een kleinere versie van de huidige console. Woensdag lekte er ook een bestelling voor Chinese fabrieken waarin een Xbox One II werd genoemd die al sinds februari in de maak zou zijn.

Microsoft-topman Phil Spencer gaf eerder al aan dat het potentie ziet in het vaker uitbrengen van consolerevisies. Spencer gaf echter aan het idee van krachtigere versies van consoles niet te zien zitten, behalve wanneer de kracht veel groter is dan de huidig verkrijgbare console.

E3 wordt van 14 tot en met 16 juni gehouden in Los Angeles. Microsoft en Sony houden op maandag 13 juni hun persconferenties.