De Nintendo NX, de nieuwe spelcomputer van Nintendo, wordt in maart 2017 uitgebracht. De console zal wereldwijd in de schappen komen te liggen.

Experts hielden er rekening mee dat het apparaat al met Kerstmis uit zou komen. Nintendo heeft de release woensdag bij het presenteren van de kwartaalcijfers bevestigd.

Ook heeft het Japanse bedrijf bekendgemaakt dat de nieuwe Zelda-game die voor de Wii U in ontwikkeling is, ook op de NX zal worden uitgebracht.

De nieuwe titel in de populaire Legend of Zelda-gamereeks zal in 2017 verschijnen, mogelijk gelijktijdig met de nieuwe spelcomputer. Dat schrijft gamesite Eurogamer woensdag.

NX

De Nintendo NX is de zevende spelcomputer van het Japanse bedrijf. In 2012 bracht Nintendo de Wii U op de markt, die het qua verkoopresultaten een stuk minder goed deed dan de voorganger Wii.

Nintendo heeft nog geen details bekendgemaakt over de NX. De console zal in ieder geval niet worden getoond op de grote entertainmentbeurs E3 in juni. Daar zal vooral aandacht worden besteed aan de nieuwe Zelda.

Kwartaalcijfers

Nintendo hoopt dit boekjaar een nettowinst van 35 miljard yen (ongeveer 278 miljoen euro) te draaien. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar dat op 31 maart werd afgesloten.

De winst is met 64 procent gedaald tot 16,5 miljard yen vanwege gebrek een populaire games. De omzet nam met iets meer dan 8 procent af tot ruim 504 miljard yen.

In het lopende boekjaar voorziet het bedrijf 500 miljard yen aan inkomsten. Die inkomsten moeten worden aangevoerd door verkopen van games rondom Pokémon en Kirby.