Square Enix heeft een korte film uit 1998 ter ere van de lancering van Tomb Raider 3 online geplaatst. In de video wordt een fan van de Tomb Raider-games ondervraagd over zijn rare gedrag.

Tijdens een lanceringsevenement in de Natural History Museum in Londen werd de video eenmalig vertoond. Sindsdien is de korte film nooit meer te zien geweest. Producent Janey de Nordwall vond de originele digibeta-tape en deelde deze met Square Enix.

De korte film heet The Trilogy en heeft een looptijd van rond de acht minuten. Het verhaal draait om een gamer die is opgepakt door de Britse politie wegens bizar gedrag en het bezit van vuurwapens. Tijdens de ondervraging heeft de verdachte het steeds over zijn vriendin Lara, wat de detectives flink in de war brengt. Tussen de beelden door wordt gameplay vertoond van de Tomb Raider-games.

Dit jaar wordt de twintigste verjaardag van de Tomb Raider-serie gevierd. De eerste game uit de serie kwam op 25 oktober 1996 uit. Square Enix en Crystal Dynamics zijn van plan meer aandacht te besteden aan het jubileum gedurende het jaar.

Video: Een fragment uit de korte Tomb Raider-film

Fragment uit nooit eerder vertoonde Tomb Raider-film uit 1998
Fragment uit nooit eerder vertoonde Tomb Raider-film uit 1998