Het grote e-sportsbedrijf ESL start een speciale competitie in de Benelux. Daarmee wordt het de tiende regio ter wereld waar op het hoogste niveau e-sportskampioenschappen worden georganiseerd.

De ESL Benelux Championship houdt competities voor kaartgame Hearthstone, shooter Counter-Strike: Global Offensive en de strategische game League of Legends. Er komt een totale prijzenpot van minstens 25.000 euro.

Op 25 april beginnen de kwalificaties voor de games. Over een periode van twee weken worden er per game vier kwalificaties gehouden. De top vier van elke kwalificatie plaatst zich voor de play-offs en acht van de zestien teams komen uiteindelijk in het kampioenschap. Iedereen kan zich opgeven, zolang een team uit drie of meer spelers bestaat en gesitueerd is in Nederland, België of Luxemburg.

Na de kwalificaties worden de groepsfases vanaf 20 mei gehouden in zeven weken tijd. De top vier van elke competitie plaatst zich voor de play-offs in de Amsterdam Arena.

"De Benelux begint een ware hotspot voor e-sports te worden", zegt directeur Jaap Visser van ESL. "De ESL Benelux Championship is de eerste belangrijke stap binnen de vele e-sportsactiviteiten die wij lokaal zullen lanceren."