Woensdagnacht kregen de servers van Blizzard te maken met DDoS-aanvallen. De hackergroep Lizard Squad zegt verantwoordelijk te zijn voor de aanvallen.

Bij een DDoS-aanval wordt een groot aantal ongeldige commando's doorgegeven waarbij het de bedoeling is dat servers vastlopen en offline gaan. Op woensdagnacht waren de servers van Blizzard dus ook enkele uren ofline. Lizard Squad tweette vlak voordat dit gebeurde "Get ready!". De hackersgroep liet daarna weten dat de servers van Blizzard offline waren.

Inmiddels lijken de servers en de games die er op draaien, waaronder Overwatch, StarCraft 2 en Hearthstone, weer te werken. Wel staat er nog steeds een waarschuwing op de Battle.net-launcher. Blizzard laat via Twitter weten dat de aanvallen gestopt zijn.

Het is niet bekend waarom er DDoS-aanvallen op de servers van Blizzard zijn uitgevoerd. Mensen speculeren dat het komt omdat onofficiële fanservers voor World of Warcraft geforceerd zijn gesloten. Anderen speculeren weer dat een recente ban-ronde in Diablo 3 de aanleiding is.

Lizard Squad werd vooral bekend door de aanvallen op PlayStation Network en Xbox Live, waardoor beide online services gedurende de feestdagen in 2014 onbereikbaar waren.