Game-uitgever Rockstar noemt de claims van voormalig Rockstar North-baas Lesie Benzies "nergens op gebaseerd en in veel gevallen simpelweg bizar". Benzies sleept Rockstar voor de rechter, omdat hij meent dat het bedrijf hem nog 150 miljoen dollar aan royalty's schuldig is.

"Leslie Benzies was lange tijd een gewaardeerde werknemer binnen ons bedrijf", zo leest de verklaring van Rockstar, meldt Eurogamer

"Helaas hebben significante problemen in zijn functioneren er voor gezorgd dat hij ontslag moest nemen", aldus Rockstar. "Ondanks onze pogingen om deze problemen aan te pakken en op te lossen voor en na zijn vertrek, heeft Leslie er voor gekozen deze route te nemen en de contractafspraken waar we voorheen over akkoord waren, te negeren."

Benzies werkt sinds januari niet meer bij Rockstar, na een 'sabbatical' die naar eigen zeggen door het bedrijf werd opgelegd. Volgens de voormalig GTA-baas heeft Rockstar hem meerdere malen misleid, met als doel hem het bedrijf uit te werken zodat hem geen royalty's betaald hoeven te worden, zo meldt het advocatenkantoor dat hem vertegenwoordigt.

"Zijn claims zijn nergens op gebaseerd en in veel gevallen bizar", zo vervolgt Rockstar. "We zijn zeker dat deze zaak in ons voordeel wordt beslecht. Een belangrijk onderdeel van het bedrijf sinds Rockstars begin is het concept van 'het team'. Het is erg teleurstellend en simpelweg fout van Leslie om persoonlijke verdienste te eisen voor wat altijd al geweldig werk van heel het Rockstar-team was"