Evolution Studios, de ontwikkelaar van onder meer Driveclub en de Motorstorm-games, wordt onderdeel van Codemasters. Vorige maand werd de sluiting van de studio aangekondigd.

Evolution Studios was eerder in handen van Sony, die vorige week aankondigde dat de studio de deuren zou sluiten. Paul Rustchynsky, die twaalf jaar bij Evolution werkzaam was, heeft via Twitter aangekondigd dat hijzelf en zijn team van Evolution worden toegevoegd bij Codemasters.

De ontwikkelaars blijven vanuit hetzelfde kantoor werken als een apart team. De rechten voor zowel Driveclub als Motorstorm blijven bij Sony. Wel kan het team werken aan andere racegames.

Codemasters

Codemasters staat bekend om de ontwikkeling van titels uit de Dirt- en Grid-series. Volgens Codemasters betekent de overname dat zij nu de grootste ontwikkelaar zijn die zich richt op racegames ter wereld.

In een interview met GamesIndustry.biz vertelt CEO van Codemasters Frank Sagnier meer over de overname: "We willen dat het team blijft hoe het is. We willen voordeel halen uit alles dat zij geleerd hebben door als team te werken. We willen dat ze hun eigen games gaan maken."

Hij geeft verder aan dat het belangrijk is dat de eigen identiteit wordt behouden. "Het hele punt is dat ze hun DNA behouden en een nieuwe game gaan bouwen."

Driveclub

De release van de vorige game van Evolution Studios verliep niet geheel volgens planning. Driveclub werd meerdere malen uitgesteld wegens ontwikkelingsproblemen.

Een gratis versie voor leden van PlayStation Plus moest tegelijkertijd uitkomen met de volledige game, maar werd pas meer dan een half jaar later uitgegeven. Inmiddels is deze proefversie niet meer beschikbaar in de PlayStation Store.