Microsoft heeft een releasedatum bekendgemaakt voor Gears of War 4. Op 11 oktober wordt de third-person shooter uitgebracht voor Xbox One.

De releasedatum werd onthuld in een bericht op Xbox Wire van community director Adam Fletcher. Hij noemt Gears of War 4 "het begin van een epische nieuwe saga voor één van de meest gerenommeerde gamefranchises". 

Rod Ferguson, hoofd van de ontwikkelstudio achter Gears of War 4, heeft hiernaast in een interview met Game Informer prijsgegeven dat alle modi in de game speelbaar zijn via splitscreen-multiplayer. Vanwege de complexe techniek wordt de splitscreen-actie met 30 beeldjes per seconde vertoond. 

Multiplayer-bèta

Bezitters van Gears of War: Ultimate Edition op Xbox One of Windows 10 krijgen vanaf 18 april toegang tot een gesloten bèta, die zich richt op de Versus-multiplayermodus. Vanaf 25 april worden andere Xbox Live Gold-leden ook op verschillende momenten uitgenodigd.

De gehele bèta eindigt op 1 mei. Volgens Ferguson is deze bèta voornamelijk bedoeld om de techniek achter de game te testen. Gears of War 4 is vanaf 11 oktober beschikbaar voor Xbox One. Het is nog onbekend of een pc-versie ook wordt uitgebracht.

Bekijk een vroege demonstratie van de gameplay:

Demonstratie gameplay Gears of War 4
Demonstratie gameplay Gears of War 4