Met ingang van de Incursions-update voor The Division wordt het mogelijk om valsspelers in de game te rapporteren. 

Dit bevestigt community developer Yannick Banchereau in een gesprek op de site Games Ring. De Incursions-update verschijnt op 12 april voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Zodra de update live is, kunnen spelers ervoor kiezen valsspelers te rapporteren in de pc-versie van The Division. Door /report [naam van de speler] te typen, wordt het account van de speler gerapporteerd en nader bekeken.

"Valsspelers krijgen in eerste instantie een ban opgelegd van drie dagen en een tweede kans wanneer zij opnieuw het spel betreden", zegt Banchereau in het gesprek. "Als zij opnieuw de fout in gaan, krijgen zij een permanente ban". 

Omdat alle aangiften van valsspelers apart en handmatig worden bekeken, is het mogelijk neppe aangiftes uit de lijst te filteren.  Hierdoor zou Ubisoft spelers niet onterecht straffen. "We krijgen heel veel valse aangiften van valsspelers, vanwege bijvoorbeeld een verschil in kracht", zegt Banchereau.

Functies

De Incursions-update voegt verder nieuwe functies en gear sets toe, en richt zich daarnaast op het oplossen van bugs en het verbeteren van gameplay.

Er wordt een nieuw gebied beschikbaar met de naam Falcon Lost. Hiervoor moeten spelers minimaal level 30 hebben behaald en de missie ‘General Assembly’ hebben voltooid. Na de update te hebben uitgevoerd is het daarnaast mogelijk vier verschillende gear sets te bemachtigen. Deze sets passen elk bij een specifieke speelstijl en bieden de speler sterke bonuspunten voor hun stats en talenten.

De Incursions-update voegt daarnaast Dark Zone Supply Drops toe. Dit zijn wereldwijde evenementen gedurende de dag en geven spelers direct te gebruiken gear. "Deze supply drops zijn erg gewild door de vijand in de Dark Zone, dus bereid je voor op tegenslag", schrijft Ubisoft. Ook voegt de update nieuwe high-end wapens toe, waaronder de Valkyria: Submachine Gun.

Bugs

Het craft-systeem van The Division is ook verbeterd en een aantal bugs zijn verholpen. Zo wordt de rugzak-bug, waardoor mensen na het craften van een high-end rugzak uit het spel worden gestuurd, met invoering van de update verholpen.

Ubisoft heeft daarnaast een nieuwe uitdaging aangekondigd met de naam Operation ISAC. Dit zijn wekelijkse in-game missies waarmee spelers beloningen kunnen winnen. Meer details over Operation ISAC worden binnenkort bekendgemaakt.