Sommige mensen die de virtualrealitybril Vive van HTC hebben besteld, ondervinden problemen met hun reservering.

De creditcards van veel mensen die de Vive hebben gereserveerd, werden op 1 april plotseling geweigerd, waardoor de reserveringen voor de HTC Vive werden geannuleerd. 

HTC Vive zegt dat het probleem bij financiële instanties ligt. Verschillende gebruikers denken ook dat het probleem voordoet bij verlopen creditcards, of bij creditcards waarbij een verificatienummer niet is ingevoerd.

Sommige bestellingen zijn al opnieuw verwerkt en HTC zoekt naar een permanente oplossing, aldus een woordvoerder. De HTC Vive wordt als het goed is vanaf dinsdag geleverd.

"Als een klant een Vive heeft gereserveerd, moedigen we deze klanten aan contact op te nemen met hun financiële instantie, om ze op de hoogte te brengen van aankomende afschrijvingen."

Ook Oculus heeft problemen met de verzending van zijn VR-bril Rift. Die zou vanaf maandag 28 maart naar de eerste consumenten worden verscheept, maar het proces heeft vertraging opgelopen door een tekort aan onderdelen. Het is onduidelijk wanneer kopers hun Rift krijgen.