Het nieuwe deel in de Final Fantasy-reeks verschijnt op 30 september. Final Fantasy XV komt naar de PlayStation 4 en Xbox One.

Dat is donderdag bekendgemaakt door ontwikkelaar Square Enix.

De ontwikkeling startte al in 2006, als spin-off van Final Fantasy XIII. Toen werd de game nog voorbereid voor een verschijning op de PlayStation 3.

Video: Trailer Final Fantasy XV

Final Fantasy XV-trailer toont verhaal en gevechten
Final Fantasy XV-trailer toont verhaal en gevechten

In de game verkennen spelers een open wereld die duisterder zal zijn dan in eerdere Final Fantasy-delen. De speler is Noctis Lucis Caelum, de troonopvolger van het koninkrijk Lucis, die zijn land moet verdedigen tegen een aanval.

Vanaf donderdag is al een demo van de nieuwe game te downloaden. Deze 'Platinum Demo' vertelt een apart fantasieverhaal dat zich afspeelt in het hoofd van de protagonist tijdens zijn jeugd. Volgens Square Enix zal de demo een goed beeld geven van onder meer het vechtsysteem in de uiteindelijke game. De inhoud van de demo zit niet in de uiteindelijke game.

Film en minigame

Naast de game verschijnt ook de animatiefilm Kingsglaive: Final Fantasy XV. Daarin zullen stemacteurs Lena Headey en Sean Bean (beiden Game of Thrones) te horen zijn, naast Aaron Paul (Breaking Bad). De film vertelt over de vader van de protagonist in de nieuwe game.

Binnenkort verschijnt ook al een Final Fantasy XV-minigame voor iOS, Android en Windows 10. Het pinball-spel krijgt de naam JusticeMonstersFive. In de volledige game zal ook een flipperkast te vinden zijn waarop dit spel speelbaar is.