Opnieuw zijn vermeende foto's uitgelekt van de controller van de nog niet aangekondigde Nintendo NX. Het Japanse bedrijf wil die console later dit jaar aankondigen.

De foto's zijn online gezet door een Reddit-gebruiker. Vorige week lekte ook al een mogelijke foto van de controller uit via Reddit.

De nieuwe foto's tonen een zwarte controller in plaats van een witte, maar volgens de anonieme Reddit-gebruiker gaat het in beide gevallen om een versie speciaal bedoeld voor ontwikkelaars en dus niet de uiteindelijke controller die consumenten in handen krijgen.

Opvallend aan de foto's is dat de controller net als bij het vorige lek buiten twee analoge sticks en schouderknoppen alleen bestaat uit een scherm. Daarop zouden virtuele knoppen met haptische feedback afgebeeld kunnen worden. Volgens de Reddit-gebruiker zijn alleen de bovenste gedeeltes van de analoge sticks op de controller te bewegen. De onderste gedeeltes zouden meer aanvoelen als een analoog schuifpookje zoals die ook op de Nintendo 3DS zit.

Rollende schouderknoppen 

Daarnaast wordt ook hier gemeld dat de schouderknoppen 'te rollen' zijn, vergelijkbaar met een muiswiel. Tot slot zou de controller aan de onderkant een opening hebben voor een koptelefoon. Nintendo heeft vooralsnog niet gereageerd op de gelekte foto's. Het bedrijf heeft vorig jaar al duidelijk gemaakt dat het werkt aan een opvolger voor de Wii U die dit jaar officieel wordt aangekondigd. 

Volgens geruchten zou de NX uit zowel een console als handheld bestaan, of in ieder geval uit meerdere apparaten die lopen op hetzelfde besturingssysteem, vergelijkbaar met iOS en Android. Verwacht wordt dat Nintendo voor of tijdens de E3-beurs in Los Angeles, die half juni wordt gehouden, de NX officieel onthult.