Telltale Games gaat drie extra afleveringen ontwikkelen voor Minecraft: Story Mode. Oorspronkelijk stonden er maar vijf afleveringen gepland voor de episodische adventure-game.

De drie nieuwe afleveringen worden in de komende maanden uitgebracht. Voor het spelen van de nieuwe delen is een nieuwe season pass vereist, bovenop in ieder geval de eerste aflevering van Minecraft: Story Mode. De prijs hiervan is onbekend.

Het verhaal draait wederom om Jesse en zijn metgezellen. Verder is niet veel bekend over het verhaal in de niweue delen, behalve dat de blokkerige hoofdpersonen nieuwe en onbekende werelden gaan ontdekken.

In de nieuwe episodes komen een aantal nieuwe stemacteurs aan het woord, waaronder Sean Astin, bekend van The Lord of the Rings en Melissa Hutchison uit de Walking Dead-game van Telltale.

De vijfde aflevering van Minecraft, Order Up!, wordt op dinsdag 29 maart gelanceerd. De voorgaande afleveringen zijn uitgebracht op PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, Mac en pc. Hiernaast is de game ook uitgebracht voor mobiele gebruikers op Android, iOS en PlayStation Vita.