Xbox-topman Phil Spencer noemt een recent Xbox-feest met schaars geklede danseressen 'ondubbelzinnig verkeerd'.

Spencer reageert tegenover The Verge op kritiek die Microsoft kreeg over een Xbox-feest tijdens gamebeurs GDC.

Bij dat feest stonden danseressen verkleed als 'erotische schoolmeisjes' op het podium, tot onvrede van veel bezoekers, zo somt Crave op.

Veel bezoekers, hoofdzakelijk game-ontwikkelaars, noemden de inzet van de danseressen onder meer seksistisch. Xbox-marketinghoofd Aaron Greenberg zei op Twitter ook "erg teleurgesteld" te zijn over de danseressen.

Diversiteit

Volgens Xbox-hoofd Phil Spencer waren Xbox-evenementen tijdens gamebeurs GDC niet in lijn met de waarden van Microsoft en Xbox. "Het was ondubbelzinnig fout en zal niet worden getolereerd", aldus Spencer over de feestjes.

"Ik weet dat we veel mensen teleurgesteld hebben, en zal er persoonlijk op toezien dat we ons aan hogere waarden houden", zegt Spencer. Volgens de Xbox-topman moeten diversiteit en het accepteren van iedereen tot de kernwaarden van de game-industrie behoren.

'Boothbabes'

In het verleden waren grote technologiebeurzen als CES en gamebeurzen als E3 berucht voor hun inzet van zogenoemde 'boothbabes'. Schaars geklede dames stonden naast nieuwe elektronica of games, al neemt dat fenomeen de laatste jaren af.

De positie van vrouwen binnen de game-industrie is ook al langer een veelbesproken onderwerp. Zowel de weergave van vrouwen in games, als de positie van vrouwelijke game-ontwikkelaars roepen veel emoties op.