Valve bevestigt 38 lanceertitels voor HTC Vive

Valve heeft 38 titels voor HTC Vive vrijgegeven die op de lancering van de vr-headset moeten uitkomen. De titels werden onthuld tijdens het GDC-evenement. 

Niet alle titels in de lijst zijn daadwerkelijk games. Sommige namen op de lijst zijn titels van bewerkingsprogramma’s zoals bijvoorbeeld Unreal Editor.

Hoewel de titels gelijktijdig met de lancering van de Vive beschikbaar moeten zijn, is het mogelijk dat een aantal games na de lancering verschijnen.

Geen van deze titels zijn exclusieve titels, zegt Chet Faliszek, schrijver bij Valve. “We hebben geen exclusieve titels. We denken niet dat dat een goed idee is in deze industrie, zeker als het aankomt op virtual reality en het idee dat VR de komende jaren ook nog aanwezig zal zijn.”

Faliszek zegt dat ze alles willen doen om te zorgen dat VR een succes wordt, ongeacht het platform. “Ik denk niet dat een gebruiker ooit een platform-exclusieve game een goed idee vindt.” 

De HTC Vive komt in april naar Nederland met een adviesprijs van 899 euro, exclusief verzendkosten. De Vive is op dit moment te reserveren via de officiële site.

Lees meer over:
Tip de redactie