PlayStation VR vanaf oktober te koop voor 399 euro

Virtual reality-bril PlayStation VR is vanaf oktober wereldwijd beschikbaar voor 399 euro.

Dat maakt Sony dinsdagavond bekend tijdens de Game Developers Conference in San Francisco.

Met 399 euro is de PlayStation VR fors goedkoper dan concurrerende brillen als Oculus Rift en HTC Vive. Die kosten respectievelijk 699 en 799 euro, en verschijnen in maart en april.

De consumentenversie van PlayStation VR is gelijk aan het meest recente prototype, met een 5,7 inch scherm. De schermresolutie van 960 x 1080 per oog ligt lager dan die van voor pc’s ontwikkelde Rift en Vive, die beiden 1080 x 1200 pixels per oog tonen.

Video: Sony laat gamebeelden van PlayStation VR zien

Vijftig games

Met 90 Hz ligt de verversingssnelheid van de beelden wel even hoog. Die snelheid moet zorgen voor vloeiende, realistisch ogende beelden. Volgens Sony ondersteunt de bril ook de hogere snelheid van 120 Hz. De PlayStation VR biedt een gezichtsveld van 100 graden, terwijl de Rift en Vive 110 graden tonen.

Omdat VR-games zwaarder zijn dan reguliere spellen, wordt bij de PlayStation VR een processorkastje geleverd. Die neemt de extra belasting voor zijn rekening, en is ongeveer eenderde zo groot als de PS4.

Volgens Sony werken er nu ruim 230 ontwikkelaars aan VR-games voor de PlayStation. Daarvan zullen zo'n vijftig titels uitkomen tussen het verschijnen van de PlayStation VR en het eind van het jaar.

Om de PlayStation VR te gebruiken hebben spelers naast een PlayStation 4 ook bewegingscamera Eye nodig. Die is echter niet inbegrepen, en wordt sinds het verschijnen van de PS4 los verkocht.

Lees meer over:
Tip de redactie