Vijftienjarige wint grootste Hearthstone-toernooi tot dusver

De vijftienjarige William 'Amnesiac' Barton heeft afgelopen weekend het Hearthstone Americas Winter Championship-toernooi gewonnen. 

Hij is de jongste professionele Hearthstone-speler in de wereld op dit moment.

De finale werd gespeeld tegen Nostam, die Amnesiac eerder had verslagen op zaterdag. Voor het winnen van de finale worden maximaal vijf rondes gespeeld.

De speler die het eerst drie rondes weet te winnen wordt gekroond tot winnaar van het toernooi. Amnesiac wist gelijk twee rondes te winnen. Nostam won hierna één ronde, maar de vijftienjarige overmeesterde zijn tegenstander om het 3-1 te maken.

Vorig jaar wist Amnesiac al de eerste plek te veroveren in de ranglijsten van augustus. Al snel hierna werd hij lid van Team Archon, een eSports-team specifiek gericht op Hearthstone. Door dit Hearthstone Americas Winter Championship-toernooi te winnen heeft Amnesiac een plekje bemachtigd voor de wereldkampioenschappen in november. 

Hiernaast ontvangt de jonge speler een prijs van 25.000 dollar voor zijn overwinning. In een interview omschrijft hij het overwinningsgevoel als ‘onwerkelijk’ en ‘ongelooflijk’. Amnesiac geeft aan de kijkers te willen bedanken die hem steunden gedurende het weekend.

Lees meer over:
Tip de redactie