Sony wil PlayStation VR betaalbaarder maken dan Oculus Rift

De kwaliteit van de PlayStation VR zal minder goed zijn dan die van de Oculus Rift. Maar de virtualrealitybril voor de PlayStation 4 wordt vermoedelijk wel goedkoper.

Dat zegt Masayasu Ito, topman van Sony Computer Entertainment, in gesprek met Polygon.

"Als je het hebt over de high-end kwaliteit, moet ik toegeven dat de Oculus misschien betere VR kan bieden", zegt Ito. "De headset van Oculus heeft echter een erg dure en snelle pc nodig. De grootste uitdaging voor Sony is hoe onze headset werkt met de PS4. Hij is meer voor dagelijks gebruik, dus hij moet makkelijk en betaalbaar zijn."

"Dit is niet voor de persoon met een krachtige pc. Het is voor de massa", aldus de Sony-bestuurder.

De virtualrealitybril van Sony, die eerder bekendstond onder de werknaam Project Morpheus, komt als het goed is in de eerste helft van dit jaar uit. Volgende week maakt Sony op de gamebeurs GDC naar verwachting meer bekend over de verschijning en prijs van de bril.

De Oculus Rift verschijnt later deze maand op de markt voor 699 euro. De HTC Vive, de voornaamste concurrent van de Oculus-bril, kost 899 euro en verschijnt in april.

De PlayStation 4 verscheen in Nederland voor 399 euro en werd Sony's snelstverkopende console ooit. Inmiddels is het apparaat verkrijgbaar voor rond de 350 euro. 

Lees meer over:
Tip de redactie