RollerCoaster Tycoon 2 komt naar mobiele apparaten

Het team achter RollerCoaster Tycoon 2 werkt aan een versie voor iOS en Android. 

Dat vertelt de bedenker van Rollercoaster Tycoon, Chris Sawyer, in een interview met Eurogamer. Origineel verscheen RollerCoaster Tycoon 2 in 2002 voor pc.

Volgens Sawyer is het lastig om het spel om te zetten naar mobiele platformen. "De originele RollerCoaster Tycoon 2 is geschreven in een programmeertaal die alleen werkt op pc."

"Maar het produceren van de mobiele versie wordt makkelijker gezien het succes van Transport Tycoon en de toewijding en ervaring van het Origin8-team. We werken samen om een goede versie voor mobiele apparaten te maken, gebaseerd op de originele pc-titel."

Omdat de nieuwe versies van RollerCoaster Tycoon een andere stijl en gameplay bevatten, denkt Sawyer dat er vraag is naar de wat klassiekere versies van de game. "Er is nu ruimte op de markt voor de originele ‘klassieke’ versie van de game, met de unieke grafische stijl en simpele gameplay."

Sawyer geeft in het interview geen verdere informatie over bijvoorbeeld een releasedatum voor de mobiele versies van de game.

Lees meer over:
Tip de redactie