Beyond Good & Evil 2 wordt exclusief uitgebracht voor de aankomende NX-console van Nintendo.

Dat stellen twee anonieme bronnen tegen Destructoid. Nintendo zou de ontwikkeling van de titel door Ubisoft financieren. In ruil hiervoor verschijnt het vervolg op Beyond Good & Evil exclusief voor de NX.

De werktitel is volgens de geruchten Beyond Good & Evil: The Prejudices of Philosophers. De game zou daarmee worden vernoemd naar een hoofdstuk in de filosofische tekst Beyond Good & Evil van Nietzsche.

Recentelijk verscheen bedenker Michel Ancel in een video met Double Fine's Tim Schafer om het origineel te spelen. In de video vertelt hij dat Mario-bedenker Shigeru Miyamoto en voormalig topman Satoru Iwata van Nintendo niet bijzonder enthousiast waren om Beyond Good & Evil exclusief voor de GameCube uit te geven. 

Beyond Good & Evil 2 is al erg lang in ontwikkeling. In 2008 werd de game voor het eerst aangekondigd via een trailer. Sindsdien zijn er geen officiële uitspraken gedaan door Ubisoft over het vervolg.

Video: Teaser 'Beyond Good & Evil 2'

Beyond Good & Evil 2 - Teaser
Beyond Good & Evil 2 - Teaser

De originele Beyond Good & Evil kwam in 2003 uit voor PlayStation 2, Xbox, GameCube en pc. Een HD-remake is beschikbaar op PlayStation 3 en Xbox 360. Deze laatste is speelbaar op Xbox One dankzij backwards compatibility.