De Nintendo 3DS krijgt binnenkort de mogelijkheid om Super Nintendo-games te draaien. 

De Super Nintendo-ondersteuning wordt vrijdag tijdens een evenement aangekondigd, maar is eerder naar buiten gelekt via een bron van N1ntendo.

De ondersteuning is mogelijk alleen gepland voor de New Nintendo 3DS, die in 2015 op de Nederlandse markt verscheen. Of de originele Nintendo 3DS en Nintendo 2DS later worden ondersteund, is nog onbekend.

Het is ook nog onduidelijk hoe de Super Nintendo-ondersteuning wordt toegevoegd. Bij voorgaande spelcomputers werden de games digitaal uitgebracht in de eShop, waar klanten ze konden aanschaffen. Zo is het al mogelijk om Game Boy-spellen op de 3DS te kopen. 

De Nintendo 3DS biedt voor selecte bezitters al langer Super Nintendo-ondersteuning. Klanten die een speciale ambassadeurseditie kochten kregen toegang tot een select aantal Super Nintendo-spellen. Op de Wii U zijn games van de oude spelcomputer al te koop.

Games

De bron lekte ook de namen van games die tijdens het Nintendo-evenement op vrijdag worden besproken. Zo komen onder andere Monster Hunter Generations, Star Fox Zero, Yo-Kai Watch en Fire Emblem Fates aan bod.