Populaire indie-game The Binding of Isaac is door Apple geweerd uit de App Store, omdat er 'kinderen in mishandeld worden'.

Dat meldt game-ontwikkelaar Tyrone Rodriguez op Twitter, vergezeld door de afwijzing van Apple.

The Binding of Isaac verscheen in 2011 al voor Windows, OS X en Linux. Een uitgebreide versie is daarnaast beschikbaar voor PS4, PS Vita, Xbox One, Wii U en Nintendo 3DS.

De indie-game van de maker van het tevens populaire Super Meat Boy is gebaseerd op het bijbelverhaal 'de offering van Isaak'. Spelers besturen een kind dat offering wil voorkomen en daarvoor tal van monsters moet aanpakken.

​Nog onbekend

"Je app bevat inhoud of functies die geweld of misbruik van kinderen tonen, en dat is niet toegestaan in de App Store", schrijft Apple in zijn afwijzing aan Rodriguez.

Het was nog niet bekend dat er een iOS-versie van The Binding of Isaac zou komen. Eerder deze week plaatste Rodriguez wel een foto van de game op een iPad op Twitter.

Apple weigert apps wel vaker de toegang tot de App Store vanwege inhoud of functies. Soms krijgen die apps dan na aanpassing of overleg met Apple alsnog toegang tot de appwinkel.